Halvtid (del 1)

ABK och Trönö måste vara lite utav vårens lag i sina respektive serier. I del 1 har jag dock valt att lägga fokus på ABKs arbete och framförallt deras smått otroliga seniorverksamhet. 

ABK nya i div.2 ligger på 3e plats i halvtidsvilan, vilket bara det är en utmärkt prestation som dom ska vara mer än nöjda med. Att som nykomling komma från trean till tvåan är ett gigantiskt steg som inte många lag och framförallt föreningar klarar av. Men visst ABK har beviserligen kunnandet och kvalitén. I Hudiksvall ser vi också den attityd-skillnaden som finns gentemot ABK. I Hudik vill alla i de yngre åren spela med ABK medans till exempel i Söderhamn och Bollnäs så vill inte alla dem bästa spela med SFF eller Bollnäs GIF, Utan kanske hellre väljer att spela med "sitt" Rengsjö eller Trönö. En annan sak med ABK som jag tycker är otroligt beundransvärt är deras otroliga bredd på sin seniorverksamhet.

Om vi ska titta närmare på tabellerna i de serierna som ABK lirar i ser vi att dom ligger i topp i alla. I div.6 norra leder ABK 3 serien i halvtid med endast en förlust och en smått otrolig målskillnad. Om vi traskar upp några steg i systemet så finner vi ABK 2 som nu i 45e minuten ligger på en 3e plats i HälsingeAllsvenskan, ett tabelläge som med hjälp av ungdomlig entusiasm och en trygghet i de bakre leden som stavas S U N D F O R S. Om vi sedan väljer att traska upp två steg till på trappan så kommer vi till div.2 där ABK smått sensationellt ligger på en 3e plats halvvägs in i "matchen". En framgång som stavas H U N G E R och M Ö J L I G H E T E R vilket är två av de viktigaste faktorerna för att kunna behålla sitt lag och sina spelare för ett lag som kommer ifrån Hälsingland.
Träningsmöjligheterna i Hudiksvall är dom bästa man kan få i Hälsingland med konstgräset och en underbar naturgräs plan på sommarkvisten, två saker som får en fotbollssjäl från övriga delar av landskapet att drömma sig bort.

Kom gärna med synpunkter och funderingar innan del 2.


RSS 2.0