Det gick ju tillslut...

Grattis Sverige ni fixade det tillslut.
Efter en katastrofal insats i Spanien så var jag faktiskt orolig inför onsdagens match mot Lettland. Sverige har inte spelat så värst bra i år det är nog alla överrens om.
Om Sverige fortsätter med det spelet som dom har visat upp i år så blir det nog inte en sån rolig sommar med svenska ögon.
Dom har mycket att förbättra på ett år, nästan för mycket. För att man överhuvudtaget skall kunna få ett resultat i sommarens EM så måste man spela in fler spelare på varje position. Får vi en skada så kan hela EM vara förstört. Visst, de flesta gånger har det ordnat sig men jag är inte så säker att vi kan lita på hoppet så längre till.
Sverige har en otrolig vinnarkultur men någon gång i framtiden kommer man möta en större motgång och då måste det finnas tillgång till fler spelare. 

Sveriges match mot Spanien var under all kritik. Jag har under min livstid har aldrig sett en sån svag insats av ett svenskt fotbollslandslag. Spanien var fullkomligt överlägsen matchen igenom, Sverige hade ju inte suck under de 90minuterna. Vi hade ju inte ens ett ända riktigt avslut på mål.
Man skall ha i åtanke att Sverige kan få möta flera lag i EM som håller Spanien klass eller som till och med är bättre. Visst vi har en oerhörd förmåga att tråckla oss vidare i varje mästerskap men jag tror att det kommer bli väldigt tufft nästa sommar. 
Sverige har spetskompetens och alla måste spela på toppen av sin förmåga för att det skall gå vägen.

Sveriges match mot Lettland var en nervös historia. När Lettland kvitterade så började man att tänka till om detta verkligen skulle gå vägen. När jag kände mig säker för första gången den kvällen så var det inte för Sveriges insats utan det var när Xavi hade skjutit Spanien till en 1-0 ledning i Las Palmas, då kunde jag äntligen andas ut. För jag visste då att det inte fanns en möjlighet att Spanien skulle förlora. För så övertygande som Spanien spelade mot Sverige i Madrid så skulle det vara omöjligt att dem skulle falla mot Nordirland.
Jag tackar Spanien för det och dem kommer definitivt bli att räkna med i EM.  

Lycka till Sverige! det lär bli ett tufft 2008.

[email protected]


Helvetesmatchen

Ett sargat Svergie möter ett taggat Spanien imorn på helvetesarenan Santiago Bernabeu i Madrid. Vad ska vi ha för förväntningar på våra svenska hjältar i morgondagens match?

Enligt mig så kommer Sverige få det mycket svårt imorgon, vi ska nog vara överlyckliga om Sverige ens får med sig en poäng från Madrid. Spanien är bättre än Sverige på alla områden, från topp till tå.
Dom har världens bästa målvakt Iker Casillias och en av världens bästa backlinje med Puyol som frontfigur.
För att inte tala om deras offensiva kvaliteer, dom har stjärnor i massor och jag tror att dom trivs i en match som denna, Frågan är om "torra" Torres kommer att blixtra till eller inte.  
Spanien har ett otroligt individuelt skickligt lag på alla positioner. Det gör inte så mycket om dom får 2-4 skador för dom har minst 2st världsklass spelare på varje position.

Sverige kommer att få ett helvete i Madrid imorn, ett fullsatt Bernabeu med 80000 skrikande spanjorer kommer inte att tilåta ett misslyckande i morgondagens match och det kommer det inte heller att bli.
Nyckeln för att Sverige skall ha en chans är att dom hänger med från början och att det inte börjar hagla avslut och inlägg mot våran "bänknötare" Mr. Isaksson. Att inte Rami får stå är = tjänstefel från Lagerbäck. Enligt hans uttagningar så kan man ju lika gärna skita i det som händer på fotbollsgalan. Rami har blivit Sveriges bästa målvakt i två år i rad nu MEN om man är Sveriges bästa målvakt borde man inte vara första målvakt i landslaget då? Det är en konstig dubbelmoral som har uppkommit i landslaget. Det måste vara rakare rör om vad som skall gälla på alla plan.

Är det rätt att Isaksson skall stå trots 0minuter i Premier League?
Vad betyder egentligen fotbollsgalan?

Lycka till Sverige vi ses i Madrid!


Fotbollsgalan - Ris och rosor

Våran hetaste fotbollsspelare just nu (kanske någonsin) blev som väntat galans kung. Kung Zlatan vad annars kan vi säga om denna fantastiska fotbollsspelare. Han är en bland bästa anfallarna i världen just nu, och kanske inte bara bästa anfallaren utan den även den bästa förebilden för de unga spelarna ute i landet.
Zlatan är allt, Zlatan är Zlatan!

Jag måste säga att det var riktigt maffigt att se två av världens bästa spelare på samma scen samtidigt. Vi får absolut inte glömma bort Marta.
Marta har betytt så otroligt mycket för svensk damfotboll enda sen hon landade i Sverige. Marta är nog den spelare som har betytt mest för damallsvenskan genom alla tider, och som tur är får vi se henne i Sverige åtminstone ett år till. Umeås dominans i damfotbollen får inte heller glömmas bort MEN skall det vara på det här viset.
Umeås organisation är helt fantastisk för att vara damfotboll och man har tydligt visat ett vinnande koncept i ett annars blekt norrland. Jag vill och hoppas att andra lag i damallsvenskan verkligen tar till sig av Umeås metoder och att man ute i landet börjar jobba hårdare för damfotbollen. 

Galans "drottning" Therese Sjögran var helt oväntad vinnare i mina ögon. Ett tag så trodde jag varken mina ögon eller öron när vinnaren presenterades. För mig är Lotta Schelin det självklara valet. Lotta har gått som tåget i allsvenskan och bara öst in mål, hon har till och med gjort fler mål i år än världens bästa fotbollsspelare Marta. Jag menar Sjögran har inte gjort en dålig säsong på nått sätt men Schelin känns fortfarande numret större. Hon är våran blivande stjärna och jag har inte förståelse för juryns beslut på något sätt. Skärpning Sydsvenskan och Svenska Fotbollförbundet!

Dom andra priserna var rätt väntade och självklara i mina ögon. 
Det var en fantastisk kväll att vara Söderhamnare med tanke på Oremos fantastiska säsong som jag aldrig kommer att bli trött på. Den grabben är värd all berömmelse och all uppskattning det han har gjort är väldigt stort. Han har visat att man inte behöver bo i en storstad eller metropol för att lyckas. Jag önskar Johan all lycka i framtiden och jag hoppas att han kommer tillbaka och avslutar sin karriär i Söderhamn.
Vi får heller inte glömma Petter Hansson som även han är från Söderhamn. Han har också gjort en kanon säsong och blivit en av landslagets stöttepelare under det senaste året, fortsätt med det Petter!

Kvällens Ros ger jag till: Söderhamn! och våran Kung Zlatan, hans storhet är svår att beskriva.
Kvällens Ris får: Sydsvenskan och SvFF för att man inte gav Lotta Schelin Diamantbollen för sin otroliga säsong.    


 


Svar från Långe Lundh!

Efter mitt passionerade mail (Kritik från Oremo-land) till fotbollskanalens överhuvud Olof Lundh så fick jag till min stora glädje ett trevligt svar som ni kan se på:
http://www.fotbollskanalen.se/fotbollskanalen/589519.html

Skicka en kommentar/mail med era funderingar och synpunkter till: [email protected]

Sveriges trupp - Som vanligt INGA överraskningar(!)

Sveriges trupp till de avslutande EM-kval matcherna mot Spanien och Lettland innehåller som vanligt inga överraskningar.

Hur länge skall vi finna oss i att Lagerbäck och landslagsledning tar ut spelare som inte ens kan spela. Ta t.ex. Fredrik Ljungberg han har gjort 2st 90minuters matcher hittills på hela säsongen. Visst Fredrik har gjort oerhört mycket för det svenska landslaget men någonstans måste man dra en gräns. Enligt mig skall ett landslag bestå av de spelarna som är hetast och bäst just för tillfället inte dem som har gjort stordåd de få gångerna dem har kunnat stå på benen. Just denna gång tycker jag att Ljungberg tar upp en plats för t.ex. Alex Farnerud som borde få chansen istället. Landslaget måste ju tjäna på att matcha/träna in så många spelare som möjligt i landslagsdressen, om man ser långsiktigt så tycker jag att ledningen borde tänka om.
För enligt mig är inte Ljungberg den hetaste just nu, 180minuter på en halv säsong säger väl de mesta.

Lagerbäck har många problem att handskas med till de två avslutande matcherna. Som vanligt ställer jag mig frågan: Vem står?
Som vi nu redan vet så är det Isaksson som kommer stå där på Santiagos vältrimmade gräsmatta MEN är det rätt av Lagerbäck att ställa en målvakt som knappt har stått under hela säsongen? Jag är själv målvakt och jag vet att matcher är A och O för en målvakt, det är där man lär sig nya situationer och nya moment. Shaaban har stått den största delen av säsongen för sitt Fredriksstad. Så jag tycker att Rami borde få hoppa in just därför att matchträningen är så oerhört viktig för just en målvakt.

Vem ska ta platsen bredvid Zlatan i anfallet?
Vem ska ta Alexanderssons plats på högermittfältet?
Vem ska spela på vänstermittfältet istället för Ljungberg?

Som sagt, Lagerbäck har många frågetecken att lösa och jag hoppas innerligt att han löser dom med förnuft och med känsla för det är verkligen nu som känslan behövs!

Här får ni min startelva mot Spanien på lördag (Självklart ett önsketänkande):



                                                                                    MV: R Shaaban
                         
                                          HB: M Nilsson   CB: O Mellberg   CB: P Hansson   VB: E Edman
                                                                                    
                                                                                    DM: T Linderoth

                                           HM: S Larsson                                                              VM: K Bakircioglü

                                                                                   OM: K Källström

                                                                 AC: Z Ibrahimovic     AC: M Rosenberg 


Skicka/kommentera gärna era synpunkter och funderingar på: [email protected] 


Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till eran nya fotbollsblogg på nätet.
Här kommer jag ta upp brännande fotbollsämnen som är värda att diskutera. Det kan vara allt ifrån landsslagsuttagningar till de senaste värvningarna i fotbollsvärlden.

skicka gärna era synpnukter till: [email protected]

Alex Blom, 19år,  från Söderhamn
Jag studerar Media-kommunikations Vetenskap första året på Högskolan Dalarna.

// tack på förhand


RSS 2.0