Storseger för SFF i derbyt!, derbykryss i Hudik!

Ja denna helg bjöd på två enligt mig intressanta derbyn mitt i träningsmatchandets härliga försäsong. Uppe i Hudik så spelade ABK-Strand 1-1. En match som enligt rapporter inte va något speciellt att hänga i julgranen. De brukar ofta bli jämnt mellan ABK-Strand och alltså inte heller något undantag denna gång, trots att ABK lirar i tvåan och Strand som bekant i trean.

Derby nummer två spelades i Edsbyn på Öns rent utsagt underbara konstgräsmatta. Matchen spelades mellan SFF och Stugsund. En match som på förhand borde vara någorlunda spännande då rivaliteten mellan klubbarna är påtaglig, matcherna speciellt inomhus brukar vara väldigt tighta tillställningar. Men nu var det dags för lite riktig elvamannafotboll och då märktes skillnaden mellan lagen. Om SFF startade matchen som Fernando Alonso med ruskigt bra fart och noggranhet så var Stugsund mer som en kallstart på Sven-Eriks Ockelbo 300 det vill säga att viljan att starta saknades något och farten uteblev. SFF gick snabbt upp till en 2-0 ledning och spelet övertygade och Söderhamn gick till pausvila med klara 5-0. På minuskontot i den första halvleken för SFF:s del var att mittfältsmotorn Victor Olsson tvingades utgå på grund av skada. I den andra halvleken spelade dock Stugsund upp sig och man ägde bollen mer och mer men det utan att skapa några speciella farligheter. SFF kunde tillslut utöka sin ledning till slutresultatet 8-0. En seger som vi i SFF är mycket nöjda med.

Det ska dock sägas att Stugsund saknade sin trio Luke-Mack-Spång som står för mycket i Stugsund spel och jag tror att Stugsund kommer göra bra ifrån sig i årets hälsingefyra, dom har ju faktiskt spöat Brynäs i år. För Söderhamns del så väntar just Brynäs på Strömvallen kommande helg, dags för den första riktiga värdemätaren dom vita.

Övriga resultat:
Bollnäs - Sjötull 0-2
Hudiksvalls ABK 2 - Trönö 2-1
Bollnäs/Hällbo - IFK Bergvik 0-5
Iggesunds IK - Näsvikens IK 2-4
Rengjsö - Sandvikens AIK 2-0
Edsbyns IF FF 2 - Ljusne 1-2

 Söderhamns Robert Olsson i matchen mot Ljusdal.
(Fotot är taget från Edsbyns IFs hemsida)

// BlomField

SFF fortsätter på den inslagna vägen, TIK och RSK sladdar

Dags att sumera den andra träningsmatchshelgen. En helg som har gett en del väldigt märkliga resultat om man frågar mig. Till att börja med så tränigslirade Rengsjö mot Sandvikens IF vilket resulterade i en total utskåpning från gästrikarnas sida där man fullständigt krossade div.3 laget Rengsjö med hela 11-0!. Jag såg inte matchen men resultatet borde tala sitt tydliga språk, Sandviken som enligt många ska kämpa för att hänga sig kvar i tvåan medans Rengsjö är ansedda av många att kriga i toppen på trean, men 11måls skillnad!. Detta visar ju tydligt den stora skillnaden mellan divisionerna tvåan och trean. Detta smått otroliga resultat stärker ju utan tvivel teorin att jag och mitt Söderhamn kommer att vara med att kriga i toppen på trean. 

För att tala divisions skillnader så kommer vi in oundvikligt på ett till smått märkligt resultat där division.4 laget Sjötull spöade nyblivna division.3 laget Trönö med klara 5-1. Nu snackar vi alltså divisiontillhörighet i ett negativt sammanhang. Jag tror dock att Trönö kommer repa sig och spela upp sig avsevärt. Strand träningsspelade också i helgen och slog Sund med uddamålet. Även Huge träningslirade mot Strömsberg och fick där se sig slagna med 4-0. Man får självklart inte heller glömma att Stugsund tvålade dit division.3 laget Brynäs. Ett resultat som förundrar!

Ett SFF med en del bortfall styrde skeppet mot Edsbyn för match mot division.4 laget Ljusdal på Öns nya konstgräsmatta som gör vilken Söderhamnsbo hur avundsjuk som helst. Ett perfekt underlag som detta skulle självkalrt passa SFF ypperligt, men efter dåliga föreberdelser så blev den första kvarten lidande och Ljusdal hade faktiskt spelet under de första femton minuterna, dock utan utdelning. Fajko Hafizovic var ständigt ett hot och Ljusdals utan tvekan bäste lirare. Men så efter drygt femton minuter började spelet att stämma fö SFF som mycket planenligt vann matchen med 7-1, efter fyra mål av SFF:s egna Pogrebnyak Ivan Levoshko, nyförvärvet Tobias Wallin nätade två gånger och Lundström nätade en gång. 

// Blomfield  

SIF:s tränare besviken på Trönö

Hade bara hört detta på ryktenas väg och då blev jag självklart tvungen att titta upp det själv. Detta är taget direkt från Sandvikens IF:s tränares blogg.

Söndagens match blev målrik den med ... även nu gjorde vi hela fem mål ...

Skillnaden var att vi inte släppte in något ...

Både Norrtälje som vi spelade mot i lördags (5-6) och söndagens motståndare Trönö spelar kommande säsong i div 3 ...

Vi matchade hela truppen fördelat på två jämnstarka lag ...

Vi förde spelet i bägge matcherna ...

Måste vara "otrevlig" mot Trönö och påstå att det är klass skilnad mellan dessa två div 3-lag ... till Norrtäljes fördel ...

Norrtälje kontrade vasst och visade upp härlig kvalité i avsluten ...
Trönö hade inget att sätta imot ... förutom en storspelande målvakt som höll ner siffrorna framförallt i första halvlek ...

Vårat försvarsspel var klart bättre i lördags ... delvis beroende på motståndet men även att söndagens 4-backslinje vågade stå kvar högt upp i banan när vi satt hög press ... vilket vi gjorde hela matchen och väldigt framgångsrikt ...
Två ggr stjälv vi bollen av Trönö i deras eget straffområde då dom haft frispark där ... det är HÖG press ...

Visste ni att en frispark som slås i eget straffområde får slås om då motståndarna lyckas ta bollen ????
Att in inspark som inte lämnar straffområdet slås om visste jag (töntig regel) men att samma sak gällde frisparkar visste jag INTE ... har under mina 14 år som seniortränare aldrig vart med om det ...
Nu hände det två ggr ....

Att direkt börja göra mål på försäsongen betyder mycket .... "måltorka" sätter sig i huvudet på dom flesta spelare / lag ...
Vi börjar med 10 mål på två matcher .... gör mål på "alla" sätt ... Långa, korta anfall ... fasta ... snygga mål, flyt mål ... perfekt att göra mål på olika sätt ...

fortsättning följer på http://bblat.se/bloggar/fotbollsfantasten?scrollIndex=5

// Blomfield

Träningsmatchandet är igång

Så då är det dags för mig att börja bloggandet igen och nu kommer jag framförallt att rikta in mig på Hälsingland.

Då är äntligen träningsmatchandet igång här i Hälsingland. Jag och mitt Söderhamns FF startade upp säsongen med att ta en tripp till Bollnäs med match mot Bollnäs GIF på Solrosens IPs blöta plast-is-glid-gräs. Den "första halvleken" som endast varade i 30min innehöll endast kampmoment då underlaget var alldeles för svårspelat. Men så efter 30min råkade landslagslirare Micke Eriksson ut för en tackling som han inte var redo på och stöp till backen vilket i sin tur innebar halvtidsvila för de båda lagen och ett sjukhusbesök för Eriksson som efter vad jag har hört mår helt okej.  

När "andra halvan" av matchen rullade igång tog genast SFF hand om matchen och styrde den tillfullo, måste säga att Bollnäs såg en aningen bleka ut, kanske på grund utav att även Alen Bahonjic är påväg från Bollnäs för att testa lyckan i Trönö!, jag kan tyvärr inte bekräfta detta utan det är bara rykten. De jag dock kan bekräfta är att han inte var med i matchen mot SFF.
Om vi nu återgår till matchen så vardet två nyförvärv som nätade, Robert Olsson ny från Sandarne krönte sin utomhuspremiär med två galanta mål och riktigt bra spel på det centrala mittfältet. Den andra målskytten var Benny Dahlin som satte nivån riktigt högt när det gäller årets mål på Solrosen!, en pattenterad vänsterkänga i Bollnäs vänstrakryss från cirka 30m.   
Slutresultat 3-0 till SFF och en helt okej premiär.

Två Hälsingelag till som träningsspelade på Solrosen var de båda div.3 lagen Rengsjö och Trönö som lirade 0-0.
Trönö lirade även mot div.2 laget Sandvikens IF i söndags och fick där stryk med 5-0. ABK träningsspelade mot Strömsberg vilket resulterade i vinst med 1-0.


RSS 2.0