Storseger för SFF i derbyt!, derbykryss i Hudik!

Ja denna helg bjöd på två enligt mig intressanta derbyn mitt i träningsmatchandets härliga försäsong. Uppe i Hudik så spelade ABK-Strand 1-1. En match som enligt rapporter inte va något speciellt att hänga i julgranen. De brukar ofta bli jämnt mellan ABK-Strand och alltså inte heller något undantag denna gång, trots att ABK lirar i tvåan och Strand som bekant i trean.

Derby nummer två spelades i Edsbyn på Öns rent utsagt underbara konstgräsmatta. Matchen spelades mellan SFF och Stugsund. En match som på förhand borde vara någorlunda spännande då rivaliteten mellan klubbarna är påtaglig, matcherna speciellt inomhus brukar vara väldigt tighta tillställningar. Men nu var det dags för lite riktig elvamannafotboll och då märktes skillnaden mellan lagen. Om SFF startade matchen som Fernando Alonso med ruskigt bra fart och noggranhet så var Stugsund mer som en kallstart på Sven-Eriks Ockelbo 300 det vill säga att viljan att starta saknades något och farten uteblev. SFF gick snabbt upp till en 2-0 ledning och spelet övertygade och Söderhamn gick till pausvila med klara 5-0. På minuskontot i den första halvleken för SFF:s del var att mittfältsmotorn Victor Olsson tvingades utgå på grund av skada. I den andra halvleken spelade dock Stugsund upp sig och man ägde bollen mer och mer men det utan att skapa några speciella farligheter. SFF kunde tillslut utöka sin ledning till slutresultatet 8-0. En seger som vi i SFF är mycket nöjda med.

Det ska dock sägas att Stugsund saknade sin trio Luke-Mack-Spång som står för mycket i Stugsund spel och jag tror att Stugsund kommer göra bra ifrån sig i årets hälsingefyra, dom har ju faktiskt spöat Brynäs i år. För Söderhamns del så väntar just Brynäs på Strömvallen kommande helg, dags för den första riktiga värdemätaren dom vita.

Övriga resultat:
Bollnäs - Sjötull 0-2
Hudiksvalls ABK 2 - Trönö 2-1
Bollnäs/Hällbo - IFK Bergvik 0-5
Iggesunds IK - Näsvikens IK 2-4
Rengjsö - Sandvikens AIK 2-0
Edsbyns IF FF 2 - Ljusne 1-2

 Söderhamns Robert Olsson i matchen mot Ljusdal.
(Fotot är taget från Edsbyns IFs hemsida)

// BlomField

Kommentarer
Postat av: Hemlig läsare ;)

Vet inte riktigt vad jag tycker om uppdateringen här herr Blom ;)

2010-05-14 @ 23:17:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0