Vad hindrar egentligen United från att vinna alla fyra?

Lika bra att gå rakt på sak, finns det egentligen någonting som kan hindra Manchester United just nu?
Efter att nästan varit uträknade i ligan efter en trög start är nu United återigen där dom hör hemma på toppen. Efter tolv(!) raka nollor av Edvin Van der Sar i Premier League ser det nu omöjligt ut för United att ens släppa in ett mål. Man ska också ha i åtanke att i de flesta av dessa tolv matcher har United saknat både Rio Ferdinand och Patrice Evra, då båda har dragits med skador. Både Ferdinand och Evra skulle de flesta klubbarna skulle betala miljoners kronor för att få.

Det som är så anmärkningsvärt med just United är hur Sir Alex Ferguson får alla sina spelare att bli en del av rotationssystemet utan att gnälla. Uniteds trupp består säkert av minst 20-25st spelare som alla fått känna på hetluften antingen i Premier League eller i någon av cuperna och resultatet blir alltid nästan alltid det samma.
Som när man slår Chelsea med 3-0! Utan att ens ställa upp med starkast möjliga lag, det måste vara få lag i världen som kan åstadkomma en sådan bedrift.

Tillbaka till frågan, vad kan då hindra United från att ta hem Premier League (PL)?
Som det ser ut just nu i PL så finns det absolut ingenting som tyder på att United skulle tappa serieledningen. Liverpool hänger på men frågan är hur länge Rafa Benitez väljer att sitta på tåget innan han hoppar av. Chelsea och Arsenal kommer aldrig att hinna ikapp, Chelsea kan i och för sig rycka upp sig MEN skillnaden är att United aldrig kommer att vika ner sig. Arsenal har inte spetskompetensen eller matchvinnarna som krävs för att vinna PL. Värvningen av den ryske stjärnan Arshavin kan dock hjälpa Arsenal till en fjärdeplats kanske möjligen en tredje plats vid maximalt flyt.

Vad kan då hindra United från att vinna Liga-cupen eller FA-cupen?
I liga-cupen är man redan i final mot PL konkurrenten Tottenham. En jämn och spännande match väntar då Tottenham har värvat på friskt i januari och Tottenham kommer förmodligen bli ett helt annat lag i denna senare halva av säsongen. Men jag tror ändå att United kommer att vinna, just med tanke på deras form som också då kommer att vara lika uppåt som den är just nu.
FA-cupens nästa steg är ännu inte lottad men United kommer även här att gå in som favorit.

Vad kan då slutligen hindra United från att bli bäst i Europa återigen?
Heter det största hindret kanske Zlatan Ibrahimovic?, Visst Zlatan kommer att bli Uniteds största hot i dubbelmötet mot italienarna MEN United ska ändå vara glada att dom fick Zlatans Inter istället för till exempel Messis Barcelona. Jag har en känsla av att United kommer att slå ut Inter ganska övertygat, just med tanke på United brukar ha relativt enkelt mot italienska lag plus att Inter kommer att ha fullt upp med att försvara Serie-A titeln. Största hotet i Champions League kommer definitivt FC Barcelona stå för, förhoppningsvis så kommer vi att få avnjuta en underbar final mellan europas just nu två bästa lag!

Vid synpunkter eller funderingar:
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0