Äntligen dags.

Efter en lång, lång bloggskugga har jag återigen funnit inspirationen. I och med NFL:s start nu inatt (fredag) så tyckte jag att de var dags för att vakna till liv såhär i höstmörkret och börja göra rätt för sig. Namnet RedZone kommer såklart från den Amerikanska fotbollen och betyder precis som det låter. Red Zone är den platsen på planen då det riktigt börja bränna till, alltså dem sista 20yards(en) innan "mållinjen" på båda sidorna av planen.

Nog om det, inatt kickar alltså NFL igång med en riktig höjdarmatch då årets mästare Green Bay Packers tar emot 2010 års Super Bowl-mästare New Orleans Saints hemma på ett kokande Lambeau Field i den pittoreska med Amerikanska mått mätt staden Green Bay i Wisconsin uppe i norr. Samhället Green Bay är ungefär lika "stort" som Gävle och får varje vecka mäta sig med lag från landets alla hörn. Det Green Bay dock har är en grym tradition och en fin historia bakom sig med x-antal Super Bowl titlar och en av de äldsta lagen i NFL. Likaså New Orleans har en härlig historia bakom sig, lite som en saga. Under den hemska översvämningen i New Orleans för ett antal år sen så ställde Saints alla sina resurser till förfogande, människor som blev av med sina hus fick plats på den gigantiska arenan där Saints idag lirar sina hemmamatcher en arena som betyder mer än idrott för många människor.

Så till matchen så tror jag på en väldigt jämn drabbning. Det är alltid svårt att i början på en säsong ge någon fingervisning om hur de ska sluta, det var till exempel inte många som trodde på Green Bay ifjol och året innan det så trodde absolut inte många att Saints skulle ha något med Super Bowl att göra. Jag tror dock på en relativt poängsnål tillställning inatt. Packers besitter NFL:s bästa försvarsuppsättning vilket i stora drag bidrog till Super Bowl titeln tidigare i år. Dom besitter även Aaron Rodgers som har en av NFL:s absolut bästa högersvingar och som ständigt riktar in sig på sina djupt springade WR såsom bland annat Greg Jennings.

Saints hade lite av en mellansäsong ifjol. Vilket visar hur svårt det är att göra om bedriften om att vinna Super Bowl två år irad. Deras QB Drew Brees hade inte heller en av sina bästa säsonger och dom fick lite för ofta se sig besegrade. 2010 hade dom också en Reggie Bush i storform som sprang hem titeln till New Orleans, det har dom inte denna säsong men jag tror att Saints kan bli ett hyfsat lag i år och kanske kan ta sig till slutspel.

Igår gjorde jag även en Fantasy Draft för första gången, här kommer laget:

QB: Tom Brady, Patriots
RB: BenJarvus Green-Ellis, Patriots
RB: LaDainian Tomlinson, Jets
WR: Greg Jennings, Packers
WR: Reggie Wayne, Colts
TE: Aaron Hernandez, Patriots
WR: Santonio Holmes, Jets
_________________________________________

QB: Mark Sanchez, Jets
RB: Cedric Benson, Bengals
RB: Ronnie Brown, Eagles
RB: Michael Bust, Raiders
WR: Lance Moore, Saints
TE: Marcedes Lewis, Jaguars

Kicker: Adam Vinatieri, Colts

Defense: New York Jets

Hörs imorgon (fredag), mvh BlomField.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0